Big Band Dvorský - Aktuality - Královédvorský advent 2010
Jdi na obsah Jdi na menu
 


Královédvorský advent 2010

Vydáno dne 24. 11. 2010

 

kdadvent_2010.jpg   V letošním roce se bude opět konat festival duchovní hudby Královédvorský advent, který nabídne řadu předních interpretů klasické hudby. Dramaturgem a duchovním otcem tohoto festivalu je královédvorský varhaník a ředitel kůru Vít Havlíček.

Stejně jako v loňském ročníku, který se těšil velkému zájmu veřejnosti, se během adventu uskuteční čtyři koncerty - každou adventní neděli jeden, vždy od 16 hodin. Kromě druhého koncertu, který proběhne ve sboru Českobratrské církve evangelické, bude místem konání kostel sv. Jana Křtitele ve Dvoře Králové nad Labem.

Na zahajovacím koncertu 28. listopadu se představí dětský pěvecký sbor Carmina z Turnova se sbormistrem Martinem Hyblerem. Druhý koncert 5. prosince zazní hudba v pestrých nástrojových obsazení v podání JV collegia. Třetí adventní neděli 12. prosince si budou moci posluchači vychutnat umění dvou mladých, špičkových interpretů – operní pěvkyně Markéty Mátlové, která má za sebou kromě působení v Národním divadle i mnoho zahraničních koncertů (mj. Irsko, Japonsko, Čína ad.) a charismatického kytaristy Matěje Fremla, studenta Hochschule für Musik Franz Liszt ve Výmaru, laureáta mnoha mezinárodních soutěží.
Závěrečný koncert 19. prosince bude patřit Královédvorskému chrámovému sboru a orchestru s dirigentem Vítem Havlíčkem.

Záštitu nad celou akcí převzali hejtman královéhradeckého kraje, biskupství královéhradecké a starostka města Dvora Králové nad Labem.